Voorwoord

Digitale media zal steeds belangrijker worden in onze zakelijke en particuliere uitingen. Hoe professioneler een structuur in digitale media word opgezet des te gemakkelijker word de handling hiervan voor medewerkers.  Het uiteindelijke doel van deze mediastructuur, en de gekoppelde handling door medewerkers, is om het service niveau te verhogen in de showroom en online duidelijk aanwezig te zijn met de juiste content. Onnodig om op te merken dat dit een omzet verhoging met zich meebrengt.

iVisionAR heeft zijn ervaringen (ondertussen 25 jaar) in de bouwbranche via software ontwikkeling, web/online ontwikkelingen & tools. Tot de klantenkring behoren groothandels, fabrikanten, mkb bedrijven en architecten. Allen zijn zij gerelateerd aan de bouw of werkzaam in deze branche. iVisionAR heeft zijn groei en ervaring dan ook grotendeels te danken aan de input van deze klanten.
Via een mediaBibliotheek word de basis gelegd voor een digitale (op)start bij een bedrijf. Met deze uitleg willen we dan ook met media een eerste aanzet geven voor bedrijven die meer zien in beleving van hun producten.

 

Een mediaBibliotheek van iVisionAR verhoogt én versnelt de leadconversie bij klanten.
U bent vast en zeker bekend met het AIDA model. Het idee is dat de reclame-uiting op de een of andere manier de Attention van de potentiële klant grijpt. Vervolgens moet de klant ook Interest krijgen in het product. In de derde stap van het model wordt de interest omgezet in Desire aangestuurd door beleving. De klant krijgt dan een “verlangen” een beleving naar het product. Action is de laatste fase van het AIDA-model. Het doel van deze fase is de lead (showroomklant) te bewegen tot de aankoop van het product. Ook hier is beleving van belang.
iVisionAR met media aanvulling is wereldwijd in de tegelbranche uniek, omdat de klanten in een stroomversnelling bovenstaande fasen doorlopen.

ivisionar

 

Vraag een vrijblijvende presentatie aan om u onder te dompelen in media en beleving met onze cloud applicaties.